Ingrediente:
- 100-150 g ficat crud de pasare,
- vitel sau porc,
- 50 g franzela,
- 30 g gris,
- 20 g faina,
- un ou,
- 2 linguri untdelemn,
- o lingurita ceapa rasa fin,
- o lingurita cu virf de patrunjel taiat marunt,
- un virf de cutit piper.
Mod de preparare:
Franzela , muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa, se trece prin masina de tocat, impreuna cu ficatul crud si cu ceapa calita, un minut, in untdelemn. La tocatura se adauga oul intreg, patrunjelul, faina, grisul si piperul si se amesteca bine. Compozitia va fi moale. Supa se va pune intr-o cratita de 3-4 l. Cind clocoteste, se uda lingurita si cu ea se ia din compozitie cite o galusca si i se da drumul in supa; galusca se va coagula imediat, nu se va imprastia. Vor rezulta cca 34 galuste. Se fierb cu capac, in clocote mici, cca 10 minute; dupa 5 minute, se intorc cu furculita.