Ingrediente:
- 300-350 g brinza de vaci,
- un ou,
- 50 g gris,
- 50 g faina,
- 12-13 prune,
- sare,
- 50 g pesmet,
- untdelemn,
- zahar pudra,
- vanilie.
Mod de preparare:
Brinza se marunteste bine cu dosul furculitei, se adauga grisul, faina, oul si se amesteca bine. Compozitia se pune pe o foaie de nailon, bine presarata cu faina si se modeleaza in forma de sul care, apoi, se taie in 12-13 felii. In continuare, galustele se pregatesc cu prunele, se fierb si se servesc dupa cum urmeaza: o cratita de 3-4 l se umple mai mult de jumatate cu apa rece in care se pune pe o lingurita cu virf de sare. Cind clocoteste, se pun toate galustele, miscind cratita, ca acestea sa nu se lipeasca de fundul ei. Se lasa sa fiarba 10 minute cu capacul tras putin la o parte; dupa ce apa a inceput sa dea in clocot, focul se reduce, ca galustele sa fiarba in clocote mici. Se ia cratita de pe foc, si se lasa acoperita 15 minute, ca galustele sa se umfle bine. Se scot, apoi cu spumiera cite 2-3, se trec usor prin pesmet prajit si se pudreaza cu zahar si vanilie. Sint foarte fragede, daca se servesc imediat.