Ingrediente:
- un ou,
- faina cit greutatea oului (cintarit cit este intreg),
- o lingura untdelemn.
Mod de preparare:
Dupa ce albusul s-a batut spuma, intr-o farfurie intinsa, se adauga untdelemnul si galbenusul, se bat inca de 4-5 ori, ca sa se amestece putin, apoi se adauga faina toata; se amesteca usor, numai prin rasturnare pina cind se incorporeaza si compozitia ramine moale si pufoasa. Furculita se curata de compozitie, se uda in supa de carne sau de rosii care fierbe intr-o cratita de 2 l si se iau pe lungul ei sau cu lingurita galuste de cca 3-4 cm lungime si cca 2 cm grosime, care, apoi, se pun in supa, unele linga altele, pina cind se termina toate. Vor rezulta 22-24 galuste. Se asaza capacul tras putin la o parte, si, dupa ce galustele au dat in clocot, se lasa sa fiarba la foc mic, 12-15 minute, (dupa 7-8 minute se intorc in supa), pina ce isi dubleaza volumul si devin pufoase. Se incearca daca sint bine fierte la mijloc. Galustele fara untdelemn se fac la fel.