Ingrediente:
- 2 albusuri (oua mari),
- 80 g unt,
- 80 g faina,
- 80 g zahar pudra,
- o lingurita rom sau zeama de lamiie (10 ml),
- un plic cu zahar vanilat.
Mod de preparare:
Albusurile se bat spuma cu furculita, se adauga zaharul tos si zeama de lamiie sau romul, se bat pina cind se intaresc din nou, adaugind apoi untul topit (dar rece); se bat iar de 5-6 ori ca sa se amestece putin, dupa aceea, se presara toata faina si zaharul vanilat si se amesteca numai prin rasturnare pina se incorporeaza toate. Fursecurile se asaza in tava si se coc la foc mijlociu, 20 minute, in cuptorul dinainte incalzit, la foc mijlociu. Dupa 12 minute, cuptorul se poate deschide si focul se reduce, daca cuptorul rumeneste prea tare. Se pot servi simple, sau se lipesc cite doua cu marmelada sau cu crema.