Ingrediente (pentru 50 bucati):
- 200g nuci,
- 3 albusuri,
- 1 praf de sare,
- 120g zahar,
- 50g faina,
- 2 linguri cacao,
- 70g unt moale.
Mod de preparare:
Cuptorul se incinge la 175ºC. Nucile se prajesc in tava circa 8-10 minute. Se intorc din cand in cand. Se scot nucile din cuptor, se pun intr-un servet curat si se freaca usor pentru a se curata de coji. Apoi se piseaza, dar nu se dau prin masina. Albusul se bate cu sare si cu zahar; se inglobeaza treptat faina si cacao, nuci si unt. Cuptorul se incinge la 180º C. Se tapeteaza cu hartie tavile. Cu o lingura, se aseaza in tavi gramajoare, pastrand intre ele o distanta de circa 4cm, deoarece fursecurile inca mai cresc. Se coc circa 12 minute. Se scot si se lasa sa se raceasca.