Ingrediente (pentru 4 portii):
600g pulpa de vita,
- sare,
- piper,
- ½ legatura de patrunjel,
- 1 foaie dafin,
- 3 fructe de ienupar,
- 1 lingura mustar Dijon,
- 80g sunca de vita feliata,
- 1 legatura zarzavat de supa,
- 40g unt,
- 125ml vin,
- 125ml supa de vita,
- 2 linguri smantana.
Mod de preparare:
Se spala carnea, se sterge, se condimenteaza cu sare si piper. Se spala patrunjelul si foaia de dafin, se sterg si se toaca, la fel ca si cimbrul. Se piseaza fructele de ienupar. Toate acestea se amesteca impreuna cu mustarul, obtinandu-se o pasta cu care se unge carnea de jur imprejur. Apoi partea de la suprafata se acopera cu un strat de felii de sunca ce se suprapun usor. Se leaga cu ata de bucatarie. Cuptorul se incinge la 200 de grade. Se spala zarzavatul de supa, se curata si se toaca. Untul se incinge in tigaie si se prajeste carnea de jur imprejur. Se adauga zarzavatul de supa si se caleste putin. Se coace 45 minute. Dupa primele 20 de minute se intoarce friptura si se toarna deasupra vin si supa. Se scoate friptura din tava, se infasoara in folie de aluminiu si se tine la cald. Sosul se trece prin sita si se toarna intr-o cratita. Se amesteca bine cu smantana si se lasa sa fiarba putin pana se ingroasa. Se condimenteaza apoi cu sare si piper. Se scoate ata de bucatarie si se taie friptura felii. Se aranjeaza pe farfurii cu sos. Se serveste cu paste, broccoli si castane.