Ingrediente (pentru 8-10 persoane):
- 2,5kg pulpa de vita,
- 2 cepe tocate marunt,
- 3 linguri mustar,
- 2 lingurite sare,
- 1 lingurita piper,
- 1 lingurita maghiran.
Pentru blat:
- 300g faina,
- 20g drojdie de bere,
- 1 lingurita ulei de masline,
- 1 praf de sare.
Mod de preparare:
Pulpa de vita se taie cu cutitul pana obtii o bucata de carne plata, apoi bate-o cu ciocanul de snitele. Unge intreaga suprafata de carne cu mustarul, adauga ceapa tocata marunt si condimentele. Ruleaza usor bucata de carne, apoi leaga cu o sfoara. Incalzeste cuptorul la foc potrivit, unge o tava cu ulei si aseaza bucata de carne. Introdu la cuptor timp de 30 minute, apoi adauga putin vin alb si 200ml de apa. Acopera tava cu o folie de aluminiu si lasa tava in cuptor inca 40 minute la foc potrivit. Din cand in cand intoarce bucata de carne pe cealalta parte si adauga putina apa. In timp ce friptura se coace, pregateste aluatul. Amesteca drojdia cu putina apa calda si faina, pana se dizolva, apoi adaug-o la faina. Adauga sarea si framanta aluatul, turnand din cand in cand putina apa si ulei. Lasa aluatul la dospit intr-un loc calduros si cu vasul acoperit cu un servet curat de bucatarie. Dupa ce friptura s-a fript, scoate-o din tava si lasa putin sa se scurga de sos. Intinde aluatul cu ajutorul unei merdenele (facalet), aseaza bucata de carne, ce in prealabil i-ai scos sfoara, infasoara usor aluatul in jurul ruladei. Unge o tava cu putin ulei sau margarina, aseaza rulada impachetata, unge suprafata cu galbenus de ou amestecat cu putina apa si introdu tava la cuptor la foc potrivit timp de 35-40 de minute. Serveste bucatile de rulada cu fructe alaturi, iar vinul recomandat este unul rosu.