Ingrediente:
- 100 g de unt,
- 750 g de aluat frantuzesc,
- 2 kg de carne,
- 1 os cu maduva,
- 1 ou,
- 2 morcovi,
- 1 ceapa tocata fin sau rasa,
- sare,
- piper,
- cimbru si 2 foi de dafin.
Mod de preparare:
Sarati si piperati bucata de carne, puneti-o la fiert la foc potrivit, cu ceapa, morcovii taiati, cimbru, foi de dafin, unt, 2 pahare mari cu apa si osul cu maduva. Lasati sa fiarba pina cind carnea este bine patrunsa. Lasati-o sa se raceasca. Intindeti aluatul in foaie subtire, puneti bucata de carne, intoarceti spre interior capetele foii de aluat, rulati friptura in asa fel incit sa fie bine acoperita, ungeti cu ou zonele de aluat, rupt eventual. Dati friptura intr-o tava la cuptor pentru 15 minute, pina cind aluatul este aurit frumos.