Ingrediente:
- o cana cu linte,
- 4 cepe mari,
- 10 catei de usturoi,
- 2 linguri cu pasta de tomate sau un pahar cu suc de rosii,
- cimbru,
- 2 linguri cu faina,
- 2 linguri cu tarate de grau,
- 3 linguri cu ulei.
Mod de preparare:
Lintea se pune la inmuiat 12 ore, dupa care se scoate, se clateste bine si se pune la fiert circa o ora. Se scurge zeama, iar lintea fiarta se paseaza cu mixerul sau se da prin masina de tocat. Intre timp, cepele se toaca fin si se calesc in ulei si apa 2-3 minute. Intr-un castron punem lintea pasata, ceapa calita, usturoiul pisat, cimbrul maruntit, o lingura cu vegeta, sare dupa gust si pasta de tomate sau sucul de rosii, faina si taratele. Amestecam toate ingredientele, iar compozitia obtinuta se pune intr-un vas uns cu ulei, care se da la cuptorul bine incalzit si se tine aproximativ o ora. Friptura de linte se poate servi cu garnituri de legume sau salate.