Ingrediente (pentru 6 portii):
- 1 gaina de curte (sau din comert)
- 1 ceapa mare
- 1 tija de telina
- 1 morcov mare sau 2 mai mici
- 2 catei de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 100 g suc de rosii
- 2 l supa de gaina din cub concentrat
- 450 g orez pentru risotto
- 8 linguri ulei de masline
- sare si piper
Gaina se taie in bucati (6-8), se curata de puf daca este cazul, se indeparteaza pielitele nedorite.
Ceapa, telina si usturoiul se toaca marunt si se calesc in uleiul de masline incins intr-o tigaie. Dupa 2-3 minute se adauga bucatile de gaina si se tin cate 5 minute pe fiecare parte pentru a se rumeni. Se adauga apoi sucul de rosii si 2 polonice din supa de gaina. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc mic timp de jumatate de ora.
Dupa 30 de minute, carnea se scoate pe o farfurie si se tine la cald, iar in sosul format se pune orezul spalat si se lasa la fiert pana este facut. La sfarsit se asezoneaza cu sare si piper si se serveste pe farfurie o bucata de gaina cu cantitatea dorita de orez.
Pofta buna!