Ingrediente:
- pulpe de pui,
- grasime de oaie,
- ceapa (nu obligatoriu),
- piper,
- boia dulce.
Preparare:
Se iau pulpele, se despica carnea de pe ele in asa fel ca sa ramana intr-o bucata. Se taie fiecare bucata in trei in lung. Grasimea de oaie se taie in cuburi de 2/2/2 cm. Pe frigaruie se baga mai intai un cap de fasie de carne, dupa el se baga cubul de grasime si se inchide inca o data cu celalalt cat de carne. Recomandate tepe de aluminiu de 1.5 mm grosime si 1 cm latime ce permit carnii sa ramana pe pozitie cand rasucesti teapa. Se prefera sa nu introduceti mai mult de 5 bucati pe o portiune de 30 cm de teapa. Se incing carbunii, se pun frigaruiele imediat si se rumenesc 2-3 minute pe fiecare parte. Daca vreti o aroma mai puternica introduceti pe jar cateva lingurite de zahar sau cativa catei de usturoi. Nu uitati un pahar cu apa la indemana pentru a stinge flacarile produse de grasimea topita. Nu stricati gustul cu nimic alt ceva decat paine.