Numele domeniului, hosting, continut. Aceste 3 caracteristici sunt esentiale pentru a-ti putea urca website-ul pe internet. Esti in cautare de gazduire web la cel mai bun pret? Intra pe GazduireEnterprise.ro.
Cu toti termenii tehnici de care te-ai lovit sau te vei lovi, nume diferite de domeniu, termeni de inregistrare, pachete de hosting si elemente de jargon tehnic ca de exemplu – FTP, SMTP, PHP, etc.- o viziune simpla a propriului website s-a transformat in ceva foarte confuz si de neinteles.
Sa incepem asadar, prin a sparge intreg acest proces, in caramizi mai simple, pentru a te putea ajuta sa intelegi ce inseamna de fapt web hostingul free.
1. Scopul website-ului tau.
Primul lucru pe care ar trebui sa-l faci este de fapt o lista cu raspunsurile la intrebarea “De ce am nevoie de un website?”. Vrei un website pentru ca vrei sa-ti imparti ideile sau fotografiile, cu prietenii sau cu familia?
Sau vrei un site pentru a vinde produse online? Aceste diferente sunt destul de importante, in modul cum va fi creat website-ul, cum va fi accesat, cum va raspunde, de cata capacitate de stocare si latime de banda va avea nevoie, etc.
2. Decide-te asupra unui nume de domeniu.
In ziua de astazi au aparut milioane de website-uri si este foarte probabil ca un nume pe care ti l-ai dorit pentru domeniul tau, sa fi fost luat de altcineva, cu mult inainte ca tu macar sa te fi gandit la conceperea unui website.
De aceea, trebuie sa faci cercetari amanuntite si sa alegi un nume distinctiv, unic, care sa te reprezinte si in acelasi timp sa nu semene prea mult cu numele altor domenii deja existente pe web.
Iti sugeram sa nu cazi in capcana “free” a anumitor service provideri ce iti promit un nume pentru website-ul tau, atunci cand cumperi hosting de la ei. Pana la urma de ce ti-ai dori asta? Noua ne place sa presupunem ca vrei sa fii original si sa-ti alegi propriul nume.
De asta vrei sa-ti creezi un website nu? Nu poti incepe prin a copia pe altcineva, incepand cu numele. Daca vei incepe prin a copia asta, vei continua copiind alte informatii si nu te vei mai putea diferentia de ceilalti. Vei fi “doar un alt site” de prezentare sau de shopping, intre atatea milioane de website-uri.
In timp ce exista servicii de web hosting gratuite, inregistrarea numelui domeniului tau nu este gratuita. Pentru a folosi de exemplu http://www.numeletau.ro sau .com, trebuie sa platesti taxa de inregistrare anuala pentru .com si definitiva pentru .ro (dar care este mai scumpa).
Aceste taxe iti vor garanta ca numele ales de tine va ramane numai al tau pe perioada in care vei continua sa platesti taxa (valabil pentru domeniile .com) si pentru totdeauna in cazul in care alegi un domeniu .ro.
Daca vrei neaparat un domeniu .com iar acesta nu este disponibil (numele pe care il vrei tu este luat deja de altcineva), te poti orienta catre domenii alternative de genul .info, .Net sau .Biz.