Cu cat este mai performant, cu atat telefonul va atrage mai mult atentia celor din jur. Cu cat are mai multe aplicatii, cu atat va fi la mare cautare. Din pacate, bateria nu va tine foarte mult in cazul in care jucati jocuri ori stati pe Internet o vreme mai indelungata.
Romanii nu mai investesc in telefoane zeci de lei, ci au trecut la ordinal sutelor. Le prefera in special pe cele subtiri si de ultima generatie, iar pentru asta sunt in stare sa cheltuiasca toate economiile. Insa, un telefon scump este obligatoriu sa aiba si folii de protectie si carcase telefoane pentru a nu zgaria ecranul, cand il bagam in buzunar ori il lasam pe masa fara husa. Cele mai rezistente folii sunt cele din sticla securizanta.
Daca sunteti sceptici in ceea ce priveste duritatea si rezistenta acestei folii, pe Internet sunt diverse filmulete care demonstreaza contrariul.
Astfel, folia a fost supusa unui experiment cu o cheie, surubelnita, cutit sau un ciocan, dupa care a fost trantit pe jos.
Fata de foliile obisnuite, cele din sticla securizata protejeaza telefonul mult mai bine, indiferent ca acesta intra in contact cu chei, surubelnite ori este scapat pe jos. Folia din sticla securizanta are rolul de a absorbi socul provocat de o cazatura si protejeaza ecranul in orice situatie. Ba mai mult, folia ramane intacta si nu se sparge.
Folia obisnuita nu protejeaza ecranul decat de zgarieturi, nu si de cazaturi. Inca din fabrica, telefoanele au ecrane care sunt acoperite de un strat din sticla securizanta. Aceasta este mult mai dura decat sticla clasica, ajutand la cresterea rezistentei la abraziune.
Cu alte cuvinte, daca veti avea cateva folii de rezerva, acestea se vor zgaria foarte greu, ca sa nu mai vorbim de faptul ca ecranul telefonului va avea o protectie foarte ridicata.
Alte avantaje cu folii
Un alt plus pe care il ofera foliile din sticla securizanta este faptul ca acestea aduc un plus de confort pentru cei care le folosesc. Si asta datorita stratului oleofobic care tine grasimea de pe degete la distanta, micsorand aderenta.
Mai precis, degetul va aluneca pe ecran mult mai usor, decat in cazul in care ecranul ar fi protejat de o folie protectie obisnuita, din plastic. Nu se poate preciza cu exactitate duritatea materialului si nici cum se masoara aceasta, deoarece fiecare material are o duritate relativa, termenul de “relativ” fiind folosit mai corect.
Important este sa alegeti folii care sa va protejeze telefonul de eventualele distrugeri sau zgarieturi, avand in vedere ca, de cele mai multe ori, uitam sa ne protejam mobilul cu ajutorul unei huse. Important este sa incercam sa il protejam cat de mult putem si sa nu il tinem in acelasi buzunar cu cheile sau cu obiecte ascutite.