Ingrediente (pentru 4 persoane):
Aluat:
500 g faina alba
25 g drojdie umeda sau 3 plicuri drojdie uscata
3 linguri ulei de masline:
un praf de sare
Topping:
2 rosii
3 linguri ulei de masline
1 lingurita oregano uscat
sare si piper
Pentru a prepara aluatul se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga imediat peste celalalte ingrediente si se framanta pana se obtine un aluat omogen. Se pune intr-un vas, se unge cu ulei pe toata suprafata si se lasa acoperit cu un prosop timp de 15 minute.
Se portioneaza, se intinde fiecare bucata de grosimea dorita in tavi rotunde sau de forma dorita tapetate cu hartie de copt sau unse cu ulei de masline, se presara sare si piper. Peste aluat se aseaza rosiile taiate rondele sau felii subtiri, se presara deasupra oregano, sare si piper, se stropeste cu ulei de masline si se coace in cuptor timp de 20 minute la 230-250 grade. Se scoate, se lasa la racit si se serveste dupa preferinte.
Pofta buna!
1 comment
Recomand si folosirea unui sos ceva mai picant..ii da un gust foarte fain!
Comments are closed.