Ingrediente:
Pentru 2 portii:
- 500g. file de salau
- 50g. capere
- 1 ceapa rosie
- 4 lingurite otet balsamic
- 1 varf lingurita cu scortisoara
- 1 lingura cu unt
- 1 lingura de zahar
- piper rosu
- curry
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Se decongeleaza fileul de salau. Daca nu e congelat, se spala sub un jet de apa rece.
Se pune apa la fiert intr-o cratita de 2-3 l. Se adauga un praf de sare si o lingurita de otet balsamic.
Cand fierbe, se pune in vasul cu apa fileul de salau. Se lasa sa fiarba timp de 10 minute, carnea trebuie sa nu mai fie roz, dar nici nu trebuie sa se sfarame.
Separat, intr-o cratita mica se pune o lingura de unt si se lasa sa se topeasca. Se adauga ceapa taiata rondele si se lasa sa se caleasca, pana capata o culoare maronie.
Se presara scortisoara, piper rosu, cimbru si zahar. Se amesteca incontinuu ca sa nu se lipeasca.
In amestecul obtinut se adauga cele 3 lingurite de otet balsamic, se lasa sa clocoteasca cam 2 minute, se pun apoi caperele scurse de zeama (cam jumatate din borcanul de capere) si se mai lasa sa clocoteasca un minut.
Se toarna acest sos intr-o sosiera.
Se scoate fileul de salau cu o paleta, cu grija sa nu se sfarame.
Mod de prezentare:
Se aseaza pe un platou care se orneaza cu feliute de lamaie sau cu broccoli. Se presara peste praf de curry, sare si cimbru. Sa nu se uite vinul demisec, care merge excelent cu acest preparat.