Ingrediente (pentru 4 portii):
Peste:
- 4 fileuri de pastrav sau alt peste cu carne alba
- 1 lingurita rozmarin uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 50 g ceapa verde tocata
- 1 legatura patrunjel tocat
- 1 catel usturoi
- 4 linguri ulei de masline
- 1/2 lamaie
Legume sote:
- 100 g ceapa verde
- 2 morcovi
- 1 dovlecel
- 2 ardei grasi de diferite culori
- 100 ml otet de vin alb
- 3 linguri zahar
- 1 foaie dafin
- 3 linguri ulei de masline
- sare si piper
Fileurile de peste se curata de solzi si de oase si se presara cu un amestec de cimbru si rozmarin uscat, sare, piper, ceapa verde tocata marunt. Catelul de usturoi se piseaza si se caleste cateva secunde in ulei de masline, apoi se pune pestele in tigaie si se prajeste 1 minut pe fiecare parte. Se scoate pe o farfurie, se presara patrunjel tocat si se stropeste cu zeama de lamaie si se tine la cald.
Legumele se taie julien (fasii subtiri) si se fierb 5 minute intr-un amestec de apa cu otet, o foaie de dafin, zahar si un praf de sare. Se scot pe un servet sau hartie absorbanta si se lasa la racit.
Legumele se pun intr-un castron si se asezoneaza cu sare, piper, ulei de masline si ceapa verde tocata marunt.
9 comments
Pastravul din reteta ar merge bine cu vin alb demi-sec.
Din punctul meu de vedere merge si cu rosu semi-dulce:P
ideea e ca pestele sa fie proaspat prins, nu porcarii congelate.
Trebuie sa incerc si eu reteta!
Vin sa fie, ca merge cu oricare 🙂
Dupa parerea mea arata bine si asteapta sa fie mancat :)) nu ma prea pricep la gatit, eu pe moment inventez cate ceva… 😀
in poza apare si un sos, nu cred ca este doar zeama de lamaie
cred ca merge si facut la gratar
legumele le-as incerca in tigaie de ceramica, cu mirodenii, si cu un strop de apa, pentru ca se formeaza si un sos
eu nu le fier
Comments are closed.