Ingrediente:
- 1 kg de cod,
- 400 grame varza de Bruxelles,
- 1 buchet brocoli,
- 1 morcov,
- 200 grame smantana,
- 1 lingurita faina,
- 1 lingurita margarina,
- 2 lamai,
- 50 grame hrean ras,
- sare,
- piper,
- 1 lingura sos soia.
Mod de preparare:
Pestele se transeaza, se asaza intr-un vas, se adauga lamaia curatata de coaja si taiata cuburi, ½ din margarina, sare, piper, si se inabusa 7 minute. Legumele curatate, spalate (morcovul taiat cuburi mici) se fierb in putina apa timp de 10 minute, apoi se toarna sosul format din margarina topita, in care se adauga faina, apoi smantana, ½ din hrean, sare, piper, sos de soia. Pestele se fierbe impreuna cu legumele inca 10 minute. In farfurie se asaza intai acesta, apoi legumele; se decoreaza cu felii de lamaie si hrean.