Ingrediente:
- pentru 500 g de ficat se iau 1 lingura faina,
- 1 1/2 linguri unt sau untura.
Mod de preparare:
Ficatul care urmeaza sa fie prajit nu trebuie spalat; el se tine timp de 1/4 de ora in lapte, apoi se usuca bine intr-un servet curat. Ficatul se taie in bucati de aceeasi grosime pentru ca la prajit sa se incinga cit mai uniform posibil. Astfel pregatit ficatul se presara cu piper pisat se da prin faina si se prajeste in unt sau untura fierbinte timp de 10 minute pe o parte, apoi pe cealalta. Cind se intoarce, nu trebuie infipta furculita in ficat pentru ca sa nu se scurga zeama. Ficatul prajit prea tare isi pierde gustul; cu cit se tine mai mult pe foc, cu atit devine mai tare si mai putin gustos. Se sareaza abia cind este aproape gata.
Servire:
Se serveste pe platou cald cu garnitura de legume sau cu un sos oarecare.