Ingrediente:
- 800 g de ficat de porc sau vita,
- 1/2 lingurita de rozmarin,
- 1/2 lingurita de busuioc,
- 1/2 lingurita de maghiran,
- 1/2 lingurita de oregano,
- 250 ml de bulion,
- sare,
- piper,
- 2-3 frunze de dafin,
- o lingura de faina.
Mod de preparare:
Se spala ficatul si se taie felii. Se pune intr-o cratita si se presara cu condimentele, minus sarea, care se pune la urma, altfel se intareste ficatul. Turnam deasupra bulionul si punem cratita la foc mic. O lasam la fiert 15-20 de minute pana ce feliile de ficat sunt fierte. Intre timp desfacem faina cu apa intr-o farfurie, cu grija sa nu faca cocoloase, o subtiem de consistenta unei compozitii de clatite si o turnam in cratita amestecand continuu, pana se ingroasa. Lasam sa mai dea un clocot, potrivim de sare si servim cu paste fainoase fierte sau cu mazare sotata si orez, presarata cu patrunjel verde tocat.