Ingrediente (pentru 6 persoane):
- 500 g urda dulce (bine scursa),
- 6 oua,
- 500 g zahar,
- 1 portocala,
- 1 lingura rachiu de fructe (facultativ),
- 20 g unt,
- sare.
Mod de preparare:
Incingeti cuptorul la 180°C, ungeti cu unt o forma de tarta si lasati-o sa stea la rece. Curatati portocala de coaja si taiati coaja fasii subtiri. Separati albusurile de galbenusuri si bateti albusurile spuma, cu un varf de cutit de sare. Frecati – intr-un castron – galbenusurile cu 300 g zahar, pana ce incep sa se albeasca. Adaugati urda, jumatate din fasiile de coaja de portocala si rachiul si amestecati usor, fara sa le bateti. Incorporati cu grija spuma de albusuri si turnati compozitia in forma unsa. Dati-o 30 de minute la cuptor, controland mereu suprafata, sa nu se arda. Intre timp, puneti intr-o craticioara restul de zahar si de fasii de coaja de portocala, acoperite cu apa rece, si lasati-le sa fiarba 20 de minute la foc potrivit, amestecand din vreme in vreme. Scoateti prajitura din cuptor si, cand s-a racit putin (sa fie calduta) si inainte de-a o scoate din tava, presarati deasupra coaja de portocala confiata si serviti-o rece.