Ingrediente:
- 1 kg de fasole verde,
- 2 carnati picanti,
- o legatura de ceapa verde,
- un ardei,
- 250 ml de bulion,
- sare,
- piper,
- dupa gust,
- 2 linguri de faina.
Mod de preparare:
Ceapa se curata, se spala si se taie ineluse. Ardeiul se curata, se spala si se taie cubulete (se poate folosi si ardei congelat). Se pun in cratita, cu carnatii taiati felii. Se pun 2 cesti de apa peste acestea si se pun la foc. Fasolea verde se alege, se spala si se rupe bucati (se poate folosi si fasole verde congelata). O punem la fiert, cu sare si piper, cand incepe continutul cratitei sa clocoteasca. Deasupra turnam bulionul. Se lasa la fiert pana ce fasolea este gata. In acest timp cele 2 linguri de faina se desfac cu putina apa si se adauga continutului cratitei. Se mai lasa sa dea un clocot, se stinge focul, se gusta de sare si piper, daca mai trebuie, si se serveste cu patrunjel verde tocat.