Ingrediente:
- 6 snitele,
- 3-4 linguri untdelemn,
- o lingurita cu virf de mustar,
- 100 ml smintina,
- 1/2 lingurita faina,
- un virf de cutit de piper,
- un virf de lingurita de sare.
Mod de preparare:
Carnea curatata de pielite, taiata in felii de 1 cm grosime, se bate putin cu muchia ciocanului de carne, pentru ca fibrele musculare sa se rupa (sa nu se stringa la prajit). Carnea de vitel este o carne fada, de aceea aceste sitele se servesc cu sos condimentat. Snitelele piperate putin se trec bine prin faina, si se prajesc, pastrindu-se calde pe un vas cu apa fierbinte, acoperite. Cind toate sint prajite, in grasimea ramasa, se pune imediat putina apa, ca sa nu se arda. Se freaca mustarul cu faina, smintina si sarea, amestecindu-se apoi cu sosul din tigaie si lasind sa fiarba citeva clocote ca sa se lege. Daca este nevoie, sosul se dilueaza cu apa. La servire, sosul se toarna peste snitelele asezate pe platou, alaturi de piure de cartofi, garnitura de orez sau de soteuri din legume. Snitelele se pot servi si cu alte sosuri; sos de rosii in care se adauga vin si o foaie de dafin ca sa fie mai picant, sos picant etc.