Ingrediente:
Pentru 10 portii:
- 2 kg carne macra de caprioara,
- 200 g untura,
- 100 g faina,
- 1 kg ciuperci,
- 200 ml vin rosu,
- 50 g pasta tomate,
- 150 g ceapa,
- sare,
- piper pisat,dupa gust.
Mod de preparare:
Carnea se portioneaza, se bate cu ciocanul de snitele, se sareaza, se condimenteaza cu piper,
se trece prin faina si se inabusa in untura. Cind sint gata se scot in alt vas, iar in grasimea
ramasa se inabusa ceapa taiata marunt si ciupercile taiate lamele. Spre sfirsit se adauga vinul
(stropit pe toata suprafata), pasta de tomate diluata cu putina apa, sare si piper, dupa gust si
carnea. Se amesteca componentele dupa care se adauga putina apa calda sau supa pentru
fierbere, care se mai continua pina cind carnea este bine patrunsa.
Se serveste cu cartofi prajiti sau natur. Escalopul de caprioara se poate pregati si cu sos de
smintina, cu galuste