Ingrediente:
- organele de la miel,
- 2-3 legaturi de ceapa verde,
- 2 oua,
- 1-2 felii de piine,
- 1 lingura de smintina,
- verdeata,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Organele de miel se spala foarte bine si se pun la fiert in apa rece cu sare. Cind sint gata, se scot din zeama si se lasa sa se scurga. Apoi se dau prin masina de tocat carne. Se adauga feliile de piine inmuiata in lapte, ceapa verde, verdeata, tocate marunt. Se sareaza si se pipereaza dupa gust. Separat prapurul se spala foarte bine. O cratita se unge cu ulei, se intinde bine prapurul pe marginile cratitei, astfel incit sa ramina mult pe margini si sa poata fi intors peste umplutura. Apoi toata tocatura se pune in cratita, marginile prapurului se aranjeaza spre interior si se pune la cuptor. Se coace la foc potrivit. Se serveste rece ca sa poata fi taiat. In loc de prapure se poate face foaie dintr-un ou, faina si ulei.