Ingrediente:
- maruntaie de la un miel (ficat, rinichi, plamani, inima),
- 9 oua (merg si mai putine),
- o legatura de ceapa verde (eventual o legatura de usturoi verde, sau jumatate-jumatate),
- o legatura de patrunjel verde,
- sare,
- piper,
- prapur.
Nota:
Daca nu avem prapur, drobul se poate pune intr-o foaie de aluat facuta dintr-un ou, putina sare si faina cat cuprinde, din care se face un aluat de taitei care se intinde si in care se pune compozitia de drob.
Mod de preparare:
Se spala foarte bine maruntaiele si se pun la fiert in apa clocotita. Se lasa sa fiarba bine, apoi se scot si se lasa sa se raceasca. Se dau prin masina de tocat carne, cu un ciur foarte marunt. Cat timp fierb maruntaiele, punem 7 oua la fiert 10 minute, le dam prin jet de apa rece si le decojim. Doua oua se dau prin masina de tocat carne si se amesteca cu compozitia de maruntaie tocate. Se adauga la aceasta compozitie cele doua oua crude, ceapa taiata marunt (cine doreste poate pune si usturoi verde taiat marunt), patrunjelul, condimentam cu sare si piper si amestecam bine. Se intinde prapurul sau foaia de taitei si se pune o parte din compozitie in ea in forma de sul. Celelalte 5 oua fierte si decojite se pun de-a lungul sulului si se acopera cu restul de compozitie. Se modeleaza cu mana sa arate frumos si uniform si se imbraca in prapur sau foaia de taitei. Se pune drobul intr-o tava de cozonac unsa cu margarina si se pune in cuptorul incins in prealabil, la foc mediu, cam 30-40 de minute. Daca am folosit foaie de taitei, aceasta se unge si la suprafata cu margarina, ca sa nu se usuce. De preferinta pregatiti-l azi si consumati-l maine. Nu se scoate din tava ci se taie felii acolo si acestea se pun pe platou.