Ingrediente:
- ficatul,
- plaminii,
- splina si rinichii de la un miel de 6-8 kg (gata taiat),
- 150 g ceapa,
- 100 g franzela,
- 50-80 ml untdelemn,
- 100 ml smantana (se poate si fara ),
- 3-4 oua,
- sare,
- piper,
- ienibahar,
- marar,
- patrunjel,
- tarhon.
Mod de preparare:
Maruntaiele de miel se spala la un jet de apa. Ceapa taiata marunt se caleste un minut, in 5-6 linguri de untdelemn, apoi se adauga plaminii taiati in bucati mici, rinichii taiati in jumatate, pe lungime, apoi crestati in 2-3 locuri si bine spalati, o lingurita cu virf de sare, cite un virf de lingurita din fiecare condiment macinat, lasind sa se prajeasca la foc mic acoperite, pina cind scade apa ce o lasa. Reci, se trec prin masina de tocat impreuna cu ficatul crud si franzela muiata o clipa in apa rece si bine stoarsa. La tocatura se adauga smintina, ouale intregi, citeva frunze de ceapa verde taiate in felii subtiri, cite o lingurita din verdeata preferata taiata marunt, sau din toate, dupa gust. Se amesteca bine.