Ingrediente (pentru 4 portii):
- 175g boabe de grau, zdrobite,
- 2 linguri ulei,
- 2 catei usturoi, zdrobiti,
- 450g legume (praz, morcovi, conopida, ardei gras) si ciuperci curatate si taiate felii subtiri,
- 4 linguri unt de arahide,
- 125g foi de varza.
Mod de preparare:
Puneti 450ml apa clocotita peste graul zdrobit. Lasati la inmuiat 30 min, amestecand din cand in cand. Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti usturoiul si legumele 3 min. Adaugati untul de arahide si graul zdrobit, scurs. Incalziti usor. Taiati cotoarele de la varza. Opariti-le in apa clocotita timp de 2 minute, apoi scurgeti. Tapetati o forma de cozonac cu foi de varza, lasand capetele sa atarne in afara. Turnati compozitia de legume si grau in forma, indesand bine. Acoperiti bine cu frunzele de varza care atarna. Rasturnati pe o farfurie, taiati felii si serviti cu sos de rosii ca aperitiv.