Ingrediente:
- 6 dovlecei,
- 500 g de carne,
- o felie de piine,
- o ceapa,
- 3 linguri de orez,
- patrunjel si marar verde,
- sare,
- piper.
Pentru sos:
- o lingura de unt (netopit) sau 3 linguri de ulei,
- o lingurita de faina,
- o ceasca de smintina si una de apa.
Mod de preparare:
Alegeti dovleceii cam de aceeasi marime, spalati-i, radeti-le usor coaja, apoi taiati-i in jumatati si scoateti-le o parte din miez. Dati carnea prin masina de tocat, felia de piine muiata (stoarsa) si ceapa. In tocatura puneti orezul pe jumatate fiert, apoi patrunjel si marar verde si potriviti de sare si piper. Omogenizati compozitia, umpleti bucatile de dovlecei, astupati-i cu rondele de morcov sau cu felii de rosii. Prajiti-i. Intr-un vas separat pregatiti sosul; peste ceapa tocata, calita in grasime, puneti faina si, dupa gust, putina pasta de rosii sau boia de ardei dulce. Adaugati un pahar cu apa, clocotiti sosul citeva minute si turnati-l peste dovlecei. Dati vasul la cuptor sa fiarba incet 40-50 de minute, adaugind din timp in timp apa. Cind dovleceii sint gata, aduceti-i la masa, acoperiti cu smintina sau iaurt si decorati-i cu verdeata proaspata.