Ingrediente (pentru 4 portii):
- 1 dorada mare sau 2 mai mici
- 4 linguri ulei de masline
- 4 morcovi
- 1 cartof mare
- 1 ceapa
- 200 ml supa concentrata de lamaie
- 2 lingurite de cimbru
- sare si piper
Psetele se curata de solzi si se taie fileuri si se asezoneaza cu sare si piper. Se stropeste cu ulei de masline si cimbru, se inveleste in folie de aluminiu si se tine la marinat la frigider.
Cartoful, morcovii si ceapa se curata si se taie bucati, dupa care se calesc in ulei de masline. Se adauga supa de lagume si se fieb legumele pana se inmoaie.
Se piseaza legumele sau se strivesc cu mixerul pana se fac piure. Pestele se scote din folie si se coace in cuptor la 190 de grade timp de 10 minute. Se servesc impreuna.
Pofta buna!
13 comments
Am auzit numai vorbe bune despre aceasta retata, am sa io recomanda mamei mele! sper sa iasa delicioasa!
am citit. mi s-a parut delicios, iar urmatorul pas este sa-mi pun sotia sa-mi faca si mie…pare delicios
pfiu maica!!
Foarte bun si apetisant, se pare ca am ce face diseara:)
Ce bine arata, mi-ai facut pofta de mancare
Am auzit destul de multe chestii negative despre Dorada.
Ce lucruri negative ai auzit? Este un peste delicios.
Poti inlocui dorada cu un alt peste de exemplu un salau.
imi place foarte mult dorada pe gratar, pentru ca il fac repede, am sa incerc reteta ta la cuptor, sunt convins ca o sa fie si mai delicios!
Mi-am fluturat genele si m-am hotarat sa gatesc duminica dorada, dupa reteta ta. Barbatu meu ma tot bate la cap sa inlocuiesc dorada cu cod sau merlucius, dar eu cred ca dorada este superioara.
Mama cum arata, de-abia astept sa ajung acasa sa incerc si eu reteta.
asta da mancare sanatoasa!
Pare foarte delicioasa reteta, o sa o incerc si eu sa vad daca imi iese la fel.
Comments are closed.