Ingrediente:
Foi:
- 500 g de faina,
- 100 g de unsoare sau margarina,
- 100 g de zahar,
- 2 linguri de miere,
- 1 ou intreg,
- 200 g de lapte,
- o lingurita de amoniac,
- putina sare.
Mod de preparare:
Se framanta toate la un loc, se imparte aluatul rezultat in 6 si se intind 6 foi care se coc pe dosul tavii (foile trebuie sa ramana albe).
Crema: 400 g de unt, 300 g de zahar, 250 g de apa, 100 g de faina, 2 oua intregi, o lingura de cacao, 1 plic cu zahar vanilat. Se amesteca ouale cu zaharul, faina, cacao si zaharul vanilat, se adauga apa si se da compozitia rezultata la foc mic, unde se lasa sa fiarba pana se ingroasa. Se ia de pe foc, se lasa la racit si apoi se amesteca cu untul. Cu crema rezultata se ung foile si se glazureaza pe deasupra. E preferabil sa se lase de pe o zi pe alta, pana se inmoaie foile.