Fiecare dintre noi bem mai des sau mai rar cafea, iar acest lucru este cat se poate de firesc in conditiile in care aceasta bautura are o multime de beneficii.
Cafeaua contine cofeina. Cofeina blocheaza un neurotransmitator inhibitor in creier, care determina un efect stimulativ. Acest lucru imbunatateste nivelul de energie, starea de spirit si diferitele aspecte ale functiei cerebrale.
Se spune de-asemenea despre cafea ca este utila chiar si pentru cei care isi doresc sa slabeasca. Mai multe studii arata ca cafeina poate creste arderea grasimilor si poate creste rata metabolica.
Odata cu trecerea timpului s-a spus despre cafea si ca poate imbunatati in mod drastic performanta fizica. Cofeina poate creste nivelele de adrenalina si elibereaza acizi grasi din tesuturile grase. De asemenea, duce la imbunatatiri semnificative ale performantei fizice.
Cafeaua contine de-asemenea mai multi nutrienti esentiali printre care vitaminele B2, B5, B12, B3 si magneziu. Desi acest lucru nu pare a fi o afacere mare, majoritatea oamenilor se bucura de mai multe cesti pe zi – permitand acestor sume sa se adune rapid.
Ei bine, tinand cont de aceste beneficii ale cafelei, este cat se poate de firesc ca oamenii sa isi indrepte din ce in ce mai mult atentia spre acest tip de bautura.
De precizat este faptul ca odata cu trecerea timpului au aparut diferite tipuri de cafele, iar cateva dintre acestea vom prezenta in urmatoarele randuri.
Espresso reprezinta o metoda de preparare si o cafea care este macinata si ambalata foarte fin. Atunci cand se prepara cafeaua espresso, se adauga o cantitate mica de apa, creand astfel un gust si o putere diferita de cafea. Pentru cei ce doresc sa intre mai profunzime le recomand o vizita pe siteul Espresso Café. Gasiti acolo tot ce aveti nevoie pentru a va specializa in frumoasa meserie de barista!
Caffe Creama – O bautura espresso lunga servita in primul rand in Elvetia, Austria si nordul Italiei incepand din anii 1980. In mod evident, in cazul in care veti vizita una dintre aceste trei tari, nu va trebui sa ratati ocazia de a servi o asemenea cafea.
Cafe Zorro – O doza dubla de espresso adaugata in apa utilizand un raport de 1: 1.
Espresso Romano – Un suc de espresso servit cu o felie de lamaie pe partea laterala.
Ristretto – Espresso facut cu aceeasi cantitate de cafea, dar jumatate din cantitatea de apa.
Latte – Espresso fabricat din lapte aburit intr-un raport de 1: 3 la 1: 5 cu putina spuma.
Flat White – Un espresso facut asemanator cu un latte numai cu lapte texturate.
Macchiato – Un espresso facut cu o cantitate mica de lapte spumat, similar cu un cappuccino, doar mai puternic.
Breve – Espresso servit cu jumatate de lapte si jumatate de crema.
Antoccino – Un singur foc espresso servit cu lapte aburit intr-un raport de 1: 1.
Lungo – Opusul lui Ristretto, aceasta bautura este facuta cu mai multa apa.
Cappuccino – Espresso fabricat din lapte fierbinte si spuma de lapte aburit.
Latte – Espresso fabricat din lapte aburit intr-un raport de 1: 3 la 1: 5 cu putina spuma.
Cafe Bombon – popularizata in Spania, aceasta bautura este un espresso facut din lapte condensat indulcit.
Cafea Gommosa – Un espresso turnat peste o singura marshmallow.