Ingrediente (pentru 4 portii):
Pentru blat:
- 2 oua, separate,
- 1-2 linguri de faina,
- 2 linguri de zahar,
- o lingura de ulei,
- 20 g. nuca macinata,
- esenta de vanilie,
- un varf de cutit de sare.
Pentru crema:
- 50 g. unt,
- 1-2 linguri de cacao,
- 1 lingura esenta de rom,
- 1 galbenus.
Pentru ornat:
- un plic de bombonele decorative.
Mod de preparare:
Pregatiti un aluat de pandispan: bateti albusul, amestecati cu o lingura de faina si o lingura de zahar. Adaugati galbenusul si nuca macinata. Rulati aluatul intr-o foaie groasa de 5-6 cm. Taiati pandispanul in straturi cu grosimea de un deget, apoi decupati, cu forme speciale, inimioare sau romburi.
Prepararea cremei:
Fierbeti zaharul cu untul(sau margarina), pana scade apa. Adaugati cacaua,apoi galbenusul. Lasati sa se raceasca. Adaugati esenta de rom sau de vanilie numai dupa ce compozitia s-a racit.