Dupa o calatorie de 2860 km prin zece tari si patru capitale, Dunarea ajunge la destinatie: Marea Neagra. Dar inainte ca apele sale sa devina parte a marii, Dunarea creeaza o ultima minune naturala: Delta Dunarii.
Delta Dunarii este un sanctuar pentru animale salbatice de 5800 de kilometri patrati, adapostind peste 5400 de specii de plante si animale. Cel mai bun moment pentru a vizita Delta Dunarii este vara devreme pana la sfarsitul toamnei (aprilie – septembrie). Trebuie sa stiti insa ca tantarii pot deveni uneori o pacoste, dar pentru o perioada scurta de timp, dimineata si seara (aproximativ o jumatate de ora). Nu trebuie sa va faceti griji insa din acest punct de vedere pentru ca un se gasesc solutii pentru ca tantarii sa nu va afecteze vacanta.
Asa cum ati crede, cel mai bun mod de a ocoli delta este cu barca. Exista o multime de servicii pentru barci pe care le puteti folosi pentru a calatori dintr-un loc in altul. Nu exista nicio modalitate de a va plictisi vreodata in Delta Dunarii. Datorita ecosistemelor sale complexe si a vremii in continua schimbare, veti experimenta ceva nou in fiecare zi.
In ceea ce priveste activitatile de facut, exista o gama larga de activitati de care va puteti bucura. Cu milioane de pasari care cuibaresc in delta an de an, observarea pasarilor este un lucru de care veti beneficia fara sa va doriti neaparat asta, insa puteti sa va organizati timpul astfel incat sa va puteti bucura si de observarea specii unice sau rare.
Mersul cu barca, pescuitul si degustarea bucatariei locale merg mana in mana si va veti bucura complet de sejurul in delta. Puteti urmari rasariturile si apusurile de soare uimitoare si puteti vizita numeroasele lacuri care fac parte din Delta Dunarii.
Retineti ca Delta Dunarii este o vasta panta plina de canale, vegetatie si pete de pamant. Hartile oficiale cu privire la locul in care cuibaresc turmele de pasari nu exista si ceea ce se intampla de obicei este ca reteaua de localnici si pescari comunica cu ghizii si personalul Delta Dunarii cu privire la miscarile pasarilor si faunei.
Itinerarile turistice sunt planificate in functie de acest lucru dimineata, asa ca va recomandam sa angajati un ghid local pentru a naviga in Delta si a vedea unele animale salbatice. Pana atunci insa, mai intai de toate trebuie sa accesati https://www.newlebadaresort.com, pentru a va rezerva o camera in cel mai luxos resort din Delta.
Dupa ce veti ajunge la hotel si va veti caza, veti putea avea diferite activitati, iar in continuare veti vedea alte cateva exemple:
Plecarea in calatorii cu vaporul
Exista destule trasee turistice in Delta Dunarii. Localnicii va pot ajuta si contra cost va pot plimba de-a lungul canalelor, printre nuferi sau puteti sa va plimbati in jurul lacurilor infundate de pelicani si alte pasari.
Puteti merge in excursii cu barca la Crisan, Sulina, Sfantu Gheorghe, Murghiol sau Portita. La urma urmei, dupa cum spun localnicii, Delta fara barca este ca o prajitura fara crema. Este gustoasa, dar nu destul de dulce.
Vizitarea lacurilor
O calatorie de acest gen poate fi facuta cu barca cu motor sau cu un caiac – in ambele cazuri, este recomandat sa optati pentru un tur cu ghid privat care sa va satisfaca curiozitatea. Vizitarea lantului de lacuri dintre Crisan si Mila 23 este aproape un „necesar”; este reprezentativ pentru Delta.
Excursia dureaza aproximativ 4 ore, dar va oferim un sfat: incercati sa o programati seara cumva, sa nu ratati apusul. Este un spectacol splendid de lumina si culoare si cantece de pasari. Traseul include lacuri precum La Amiaza, Bogdaproste, Miazazi si Miazanoapte, Trei Iezere, Cazanele si Eracle.
Si daca va place sa pescuiti, aici vei avea ocazia sa gasiti o multime de pesti. De asemenea, puteti prelungi calatoria catre lacurile Fortuna si Barlanesti.
O excursie in Padurea Letea
Padurea Letea din Delta Dunarii este o zona protejata si este o parte a UNESCO, pe buna dreptate: peisajul saluta si depaseste orice imaginatie. Putine locuri din lume aduna vegetatie luxurianta precum aceasta padure unde puteti vedea dunele de nisip maruntite, dar si copitele cailor salbatici, taratoarele, lacurile de sare si plantele exotice.
Pentru a admira toate aceste lucruri, aflati ca veti avea nevoie de o barca si o caruta trasa de cai, pentru a trece prin sate traditionale, unde timpul pare sa se fi oprit pe loc. Padure si desert in acelasi loc este ceea ce puteti vedea aici, si totul in timpul unei calatorii care dureaza doar cateva ore.
Dupa cum se poate vedea, viata in Delta Dunarii nu este deloc una plictisitoare, si cu siguranta in fiecare zi petrecuta in Delta, veti avea cate ceva de facut sau de vazut. Cu siguranta daca nu ati vizitat-o pana acum, ar fi pacat ca in urmatoare vacanta sa nu mergeti in Delta Dunarii.