Dincolo de simplificarea vietii, casa trebuie sa se poata adapta fiecarui membru al familiei. 70% dintre oameni sunt sedentari si atasati de mediul lor. Cand iti iubesti casa, ramai acolo. In ceea ce priveste populatia, aceasta continua sa castige in speranta de viata.
De la copii mici pana la bunici, o Smart Home Salus tine cont de nevoile tuturor si trebuie sa poata evolua in timp. Accesibilitatea si modularitatea sunt calitati care sunt din ce in ce mai solicitate atunci cand caut casa in care te vezi crescand si imbatranind.
O casa mai usoara
Far sa stim, facem ergonomie. Un termen, desigur, puțin învățat, dar care definește pur și simplu relația dintre om și mediul său și studiul acestor interacțiuni pentru a îmbunatati viata de zi cu zi.
Scopul ergonomiei este clar: mai mult confort, mai multa siguranta, mai multa eficienta. Odata cu prelungirea vietii, este intr-adevar mai practic sa locuiesti intr-o casa la un singur nivel decat intr-o casa cu trei etaje. Dar nu este intotdeauna usor.
Intre urbanizare, care prefera cladirile in locul caselor sau anumite regiuni care au avut caracteristica de a construi case in inaltime este acum necesar sa inveti sa regandesti habitatul, astfel incat acesta sa fie mai flexibil si adaptat etapelor vietii: familia in crestere, apoi plecarea copiilor si, in cele din urma, imbatranirea, ceea ce implica adesea mobilitate redusa.
In plus, noile tehnologii isi pot aduce si partea de confort, ceea ce face automatizarea casei.
De exemplu, atunci cand poti, dintr-un singur sistem, sa cobori toate obloanele din casa ta in acelasi timp si la un moment dat sau poti regla incalzirea sau iluminatul din fiecare camera in functie de nevoile fiecaruia, tot automatizarea casei este.
Prin urmare, o casa inteligenta este o casa care economiseste timp si bani si in care te simti in siguranta si confortabil.
Dimensiunea fiziologica
Nu exista nicio indoiala ca sa traiesti intr-o casa in care totul este gandit pentru confortul prezent si viitor al locuitorilor sai este o garantie a bunastarii si joaca in mod necesar starea de spirit, sentimentul de siguranta si, prin urmare, sanatatea si dinamismul.
Dimensiunea fizica
A fi nevoit sa te apleci pentru a-ti conecta telefonul sau aspiratorul atunci cand ai sciatica nu este o perspectiva fericita. A petrece 3/4 de ora in baie asigurandu-te ca nu cazi cand iesi din cada, indepartezi imediat beneficiile acestui moment presupus placut.
Ergonomia are un impact direct asupra confortului fizic.
Dimensiunea socio-psihologica
Ergonomia merge cu vremurile. Si poate deveni un instrument pentru a usura incarcatura mentala in zilele din ce in ce mai solicitante. Acest lucru va avea ca efect sa te faca mai pregatit sa schimbi pareri cu ceilalti si, de fapt, iti va imbunatati viata sociala si externa.
Unele sisteme de automatizare a casei nu sunt altceva decat gadgeturi distractive. Dar altii pot oferi o valoare adaugata reala. Economiile facute posibile de automatizarea casei iti permit, de asemenea, sa iti amortizezi investitia foarte repede.