Ingrediente (pentru 4 portii):
- 200 g ciuperci champignon
- 200 g ciuperci pleurotus
- 2 dovlecei
- 1 ceapa
- 1 ardei
- 1 pahar rosii in bulion
- 6 catei de usturoi
- 4 linguri ulei
- 1 lingurita coriandru uscat
- 2 lingurite curry
- 1 lingurita boia de ardei iute
- sare si piper
Ardeiul si ceapa se curata si se taie julien (fasii subtiri), ciupercile se taie lamele sau fasii de dimensiuni asemanatoare cu ale celorlalte legume. Dovleceii nu se curata de coaja, se taie in doua pe lungime, apoi lamele subtiri la fel ca ciupercile. Usturoiul se zdrobeste cu lama unui cutit si se taie grossier (bucati mari). Se incinge uleiul intr-o tigaie, se soteaza usturoiul cateva minute pentru a lasa aroma, apoi se scoate. Se adauga ciupercile care se prajesc 3-4 minute. Se adauga apoi ardeiul si ceapa, iar la sfarsit, dupa alte 5 minute se pun dovleceii. Se amesteca rosiile in bulion cu legumele si se lasa pe foc acoperit cu un capac 10 minute. Se adauga condimentele si se ia de pe foc. Acest curry de ciuperci se poate servi ca fel principal vegetarian la masa de Craciun sau ca si garnitura la friptura.
Pofta buna!