Ingrediente (pentru 8-10 portii):
Pentru asezonare:
- 1 curcan intreg de 5 kg
- 50 g unt
- 1 lingura boia de ardei iute
- 1 lingura cimbru uscat
- 1 lingura trhon uscat
- sare si piper
Pentru umplutura:
- 3 oua
- 4 felii de paine moale
- 200 g bacon sau kaiser
- 50 g unt
- 1 ceapa mare
- 1 capatana de usturoi
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura marar
- 1 lingura coriandru uscat
- 1 lingura busuioc uscat
- 1 lingura paprika sau boia de ardei iute
- sare si piper
Pentru prepararea umpluturii se toaca ceapa, usturoiul si baconul marunt, painea se taie cuburi, ouale se bat si untul se topeste la temperatura camerei. Toate ingredientele se amesteca intr-un bol impreuna cu condimentele pentru umplutura. Se amesteca bine pentru a se omogeniza amestecul.
Curcanul se spala, se curata de eventualele pielite nedorite sau de puf. Daca este nevoie, frigeti-l mai intai la flacara aragazului pentru a indeparta puful nedorint. Intr-un bol se amesteca toate ingredientele pentru asezonat impreuna cu untul si se freaca curcanul cu acest amestec destul de puternic pentru a patrunde aromele.
Se umple curcanul cu compozitia pregatita si se baga in cuptorul preincalzit intr-o tava unsa cu ulei, cu pieptul in sus. Se coace in cuptor timp de 4 ore si se intoarce la jumatatea timpului. Din cand in cand se mai unge cu sosul lasat in tava.
Daca doriti un sos pentru friptura, la sfarsitul timpului de coacere, se poate dori o jumatate de pahar de apa in tava si cu ajutorul unei furculite se poate amesteca impreuna cu sosul deja lasat de curcan.
Pofta buna!
1 comment
Ce bine ar fi daca am mai renunta un pic la porc in favoarea curcanului care are o carne atat de savuroasa si sanatoasa.
Comments are closed.