Ingrediente:
- 1kg carne curcan (piept, pulpe),
- 50g stafide,
- 50g migdale si/sau fistic,
- 100ml ulei,
- 200ml supa de pasare,
- 2 cepe,
- 3 rosii,
- 2 ardei iuti,
- 2 linguri susan,
- 1 lingurita cimbru,
- 2 linguri zahar (pref. trestie),
- 3 cuisoare sfaramate,
- 1 lingura coriandru,
- 1 lingurita rasa nucsoara,
- 1 legatura patrunjel,
- sare,
- piper.
Mod de preparare:
Carnea de curcan se spala, se taie bucatele si se caleste inabusit, 25-30 de minut, in jumatate din cantitatea de supa si jumatate din cantitatea de ulei. Rosiile se curata de coaja, se taie cubulete si se prajesc, in uleiul ramas, impreuna cu ceapa, tocata marunt, supa de pui ramasa si se mai lasa pe foc 5 minute. Se potriveste de sare si piper. Se poate servi cu tortila (chipsuri din faina si malai).