Desi in ziua de astazi medicii stomatologi au la dispozitie o paleta foarte larga de materiale pentru restaurarea dentara, procesul de albire ramane inca o optiune foarte viabila, in foarte multe cazuri. Cauti 3D White Crest? Intra pe SmileBright.ro.
Un numar de factori joaca un rol foarte important, in deciderea tipurilor de tratament aplicabile dintilor tai.
Factorii ce privesc in mod direct pacientul, ce pot asigura un tratament eficient si de scurta durata sunt: varsta pacientului, istoricul problemelor dentare si nu in ultimul rand, pretul pe care este dispus sa-l plateasca, pentru a avea o dantura alba si stralucitoare.
Factorii ce privesc direct medicul dentist sunt: disponibilitatea materialelor necesare pentru restaurare, a solutiilor de albire dentara si o cunoastere foarte buna a procedurilor medicale, aplicabile pacientului care doreste un tratament de albire dentara.
Aici, trebuie sa mentionam faptul ca medicii trebuie sa se informezee continuu despre noile materiale si solutii care apar, pentru a stii cum sa trateze cat mai bine posibil, pacientul care se prezinta la cabinet.
Albirea non-vitala, nu este numai un procedeu care curata dintii, aceasta tehnica aduce si un plus estetic foarte important la nivelul danturii, reprezentand in acelasi timp o tehnica minim-invaziva mai ales pentru pacientii foarte tineri, care nu au nevoie de o restauratie dentara completa (implanturi coronale, pivoti, etc.).
Albirea dentara intracoronala nonvitala a dintilor, implica folosirea unor agenti chimici, in portiunea coronala tratata endodontic anterior, pentru a indeparta orice pete depuse intre timp si pentru a-i castiga dintelui, cateva nuante de alb in plus.
Acest procedeu poate fi efectuat de foarte multe ori, chiar si la cativa ani dupa un tratament complet de canal sau dupa ce a aparut decolorarea unui anumit dinte.
Rata de succes sau succesul in general, depinde foarte mult de etiologie, de un diagnostic corect pus de catre medic si de alegerea corecta a tehnicii de albire, care se potriveste cel mai bine pacientului respectiv.
In aceasta privinta de exemplu, albirea la domiciliu folosind produse de albire din comert si/sau gutiere personalizate create de catre medicul dentist, este cea mai populara metoda printre pacienti, deoarece aceasta tehnica nu presupune mai mult de o sedinta la cabinetul stomatologic (in care medicul va crea gutiera respectiva), iar substanta activa ce actioneaza la suprafata dintelui, are o concentratie mult mai mica a agentului chimic, reducand drastic riscurile aparitiei unor efecte adverse cum ar fi iritarea gingiilor sau aparitia sensibilitatii dintelui.
Albirea non-vitala este foarte indicata pentru urmatoarele situatii:
– Decolorarea camerei originare a pulpei.
– Decolorarea dentinei.
– Decolorari care nu pot fi ameliorate de o albire extra-coronala.
Contra-indicatiile pentru albirea nonvitala includ urmatoarele aspecte:
– Decolorarea superficiala a smaltului dentar.
– Crapaturi in smalt sau smalt deformat, pe alocuri.
– O pierdere severa a stratului de dentina.
– Prezenta cariilor (carii netratate la timp).
– Materiale compozite decolorate.
Albirea “in office” adica tratamentul la cabinetul medicului stomatolog, este cea mai folosita metoda. In particular, aceasta metoda ofera cel mai inalt grad de satisfactie clientului/pacientului, avand cele mai bune rezultate, mai ales pe termen scurt.