Daca citesti acest articol, cu siguranta te-ai confruntat cu un lac semipermanent putin prea persistent. Lacurile semipermanente sunt, in general, „inmuiate”, adica pot fi topite cu acetona. Ai 2 moduri de a indeparta lacul semipermanent: cu o pila electrica Marathon si polizor sau cu acetona.
Pila electrica
In primul rand, trebuie sa utilizezi o pila electrica profesionala cu o granulatie de 150. Trebuie sa ai grija sa ai o miscare regulata pentru a nu deteriora unghia si a nu avea nereguli.
Odata ce culoarea a fost indepartata, daca nu continui cu o noua aplicare de lac semipermanent, trebuie sa folosesti o pila cu granulatie de 180 pentru a indeparta usor stratul de baza.
Ai grija, unghia naturala nu trebuie pilita!
Odata terminat, trebuie sa treci la un buffer pentru unghii, acestea avand o granulatie intre 220 si 240, pentru a standardiza si uniformiza stratul de baza al unghiei.
Vei trece apoi cu peria peste unghii pentru a indeparta praful, ideal este sa te speli pe maini. Apoi vei termina cu aplicarea unei baze de intarire.
Daca faci o noua aplicare de lac semipermanent, nu este necesar sa scoti baza. Odata ce culoarea este eliminata, poti continua cu noua ta pozitie.
Cu un polizor
Daca doresti sa indepartezi lacul semipermanent cu un polizor, trebuie sa utilizezi un varf abraziv. Aceste capete cilindrice vor inlocui pila.
Exista 3 granulatii diferite: fine, medii si puternice. Pentru lacul semipermanent, vei folosi mediu, apoi fin la capat.
Fii regulat in miscare, fara sa apesi puternic deoarece risti sa slabesti unghia. Utilizarea polizorului este rezervata persoanelor care stapanesc bine instrumentul.
Cu acetona
Acetona folosita pentru dizolvarea lacului semipermanent este o acetona diferita de cea pe care o vei gasi in supermarketuri. Este o acetona aproape pura, fara aditivi. Este foarte usor de utilizat si foarte rapida!
Trebuie sa iei 1 tifon, inmoaie-l in acetona pura, aseaza-l pe unghie si apoi pune-l pe degetele. Faci acelasi lucru pentru toate degetele si le lasi 10 minute.
Indepartezi aparatoarele degetelor, apoi folosind o spatula sau un bat de lemn, indepartezi resturile de lac semi-permanent.
Doar stratul superior si culoarea au disparut, baza nu se topeste la contactul cu acetona. Deoarece o baza contine gel, iar gelul nu se dizolva.
Avantajele si dezavantajele fiecarei metode
- Avantajul pilei electrice: nu sunt utilizate substante chimice.
- Avantajul acetonei: nu exista riscul supradepunerii pe unghia naturala.
- Dezavantaje ale pilei: daca nu esti atent, poti deteriora rapid unghia si o poti pili prea mult. Apoi devin casante in ciuda unei noi aplicari de lac permanent.
- Dezavantajele acetonei: Este o substanta chimica destul de puternica si nu este niciodata foarte bine sa fii in contact cu acest tip de produs.
Ce nu ar trebui sa faci:
Decojirea si zgarierea este ultimul lucru de facut. Unghiile sunt fragile si a face acest lucru inseamna sa iti deteriorezi grav unghia. Va ramane slabita o vreme.
Contrar credintei populare, lacul semipermanent nu deterioreaza unghiile. Ceea ce le dauneaza este atunci cand nu respecti instructiunile de eliminare!