Asadar, ai decis in cele din urma sa faci loc unui nou hobby in viata ta, si anume ingrijirea unui peste tropical; e posibil sa fie nevoie de tot echipamentul pentru ca pestele sa ramana in viata. Este adevarat ca, inainte de a achizitiona un peste, trebuiesc facute o multime de lucruri. In ceea ce priveste mentinerea unui acvariu, poti avea grija de el fara prea multa munca . Inainte de orice altceva, trebuie sa stii cum sa pastrezi rezervorul in stare buna.
Pentru inceput, ar trebui sa alegi ce dimensiune de rezervor care sa se potriveasca stilului tau. Daca esti un incepator, este recomandat sa incepi cu un acvariu mic. Te va costa mai putin si, in plus, te ajuta sa te concentrezi asupra grijii fata de acvariu. Atunci cand o sa fii in largul tau in ceea ce priveste pastrarea unui acvariu mic, se poate trece la unul mai mare.
Una dintre cele mai importante piese ale echipamentului, pe care trebuie sa o ai in acvariu este filtrul. Filtrul este un dispozitiv care elimina impuritatile din apa din acvariu, printr-un obstacol fizic sau prin proceduri chimice. Este recomandat sa folositi un filtru de substrat, deoarece nu este scump si se pastreaza resturile in totalitate. Dar cum poti alege cel mai bun filtru pentru acvariu? Mai mult decat atat, achizitionand filtrul corect, puteti salva o multime de ore ptru intretinere.
Urmatoarele sfaturi iti pot fi de mare ajutor in gasirea celui mai bun filtru:
1. Ar trebui sa stii cele trei tipuri de sisteme de filtrare de care este nevoie in rezervor: biologice, mecanice, chimice.
2. Ganditi-va la diferitele tipuri de filtre si functiile acestora. Filtrele umede-uscate sunt compatibile cu rezervoarele de apa sarata, deoarece acestea dau filtrare biologica, chimica si filtrare mecanica. Desi sunt destul de scumpe, ele necesita o operatiune de intretinere mai mica.
3. Filtrele mecanice sunt concepute pentru a indeparta impuritatile cu titlu de filtru ata si particule de filtrare.
4. Procesul de filtrare chimica utilizeaza carbune activ doar pentru a elimina deseurile dizolvate nedorite in apa.
5. Configureaza primul filtru biologic inainte de a adauga peste in rezervor. Filtrele biologice folosesc bacterii pentru a sparge amoniacul si nitratii. Daca doresti sa adaugi mai multi pesti prea repede, bacteriile nu pot tine pasul, iar atunci nivelul de amoniac se va ridica in rezervor, ceea ce va duce la uciderea pestilor.
6. În cumpararea unui kit de acvariu, veti obtine un filtru de substrat. Acest tip de filtru biologic impinge in subtrat apa, care este bogata în oxigen.
7. Puteti opta pentru unele filtre de burete. Filtrele de burete sunt eficiente si ieftine.
Cu sfaturile de mai sus, gasirea celui mai bun filtru pentru pestele tau va fi mult mai usoara!