Daca aveti probleme cu PC-ul, puteti:
- Restaurati PC-ul pentru a reinstala Windows si a va pastra fisierele si setarile personale. Restaurarea pastreaza, de asemenea, aplicatiile livrate impreuna cu computerul si cele pe care le-ati fi instalat din Microsoft Store.
- Resetati computerul pentru a reinstala Windows, dar stergeti orice fisiere, setari si aplicatii, cu exceptia aplicatiilor livrate impreuna cu computerul.
- Restaurati computerul pentru a anula modificarile recente ale sistemului.
Daca aveti probleme la pornirea (pornirea) computerului, consultati Setari de pornire Windows (inclusiv Modul de siguranta) si accesati sectiunea “Accesati setarile de pornire Windows in mediul de recuperare Windows”. Aveti posibilitatea sa actualizati, sa resetati sau sa restaurati computerul din Windows de recuperare.
Daca doriti sa faceti backup si sa restaurati fisierele personale utilizand Istoric fisiere, consultati Configurarea unei unitati pentru Istoric fisiere. Daca nu te descurci singur,trimitem curierul sa ridice echipamentul direct de la tine .
Inainte de a incepe actualizarea sau resetarea PC-ului:
In majoritatea cazurilor, atunci cand incepeti sa actualizati sau sa resetati computerul, acest proces se va incheia singur. Cu toate acestea, daca Windows are nevoie de fisiere care nu au fost gasite, vi se va solicita sa inserati un suport de recuperare, care se gaseste de obicei pe un disc DVD sau pe o unitate USB. Daca se intampla acest lucru, ceea ce aveti nevoie in fiecare caz va depinde de echipa dvs.
Daca PC-ul dvs. a inclus Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, veti avea nevoie de discurile sau unitatea USB livrate impreuna cu PC-ul. Verificati informatiile furnizate impreuna cu computerul pentru a vedea daca producatorul a inclus aceste discuri sau suporturi. In unele cazuri, probabil ca le veti crea singur atunci cand configurati pentru prima data computerul.
Daca nu aveti niciunul dintre ele, le puteti crea daca aveti o unitate USB de 16 GB sau mai mult. Existenta unei unitati de recuperare va poate ajuta sa depanati problemele cu PC-ul, chiar daca nu porneste. Pentru mai multe informatii, consultati un specialist in domeniu.
Daca ati facut upgrade PC-ului la Windows 8.1 sau Windows RT 8.1 cu un DVD, utilizati acel disc. Daca nu aveti informatii despre Windows 8.1 sau Windows RT 8.1, contactati un asistent.
Actualizarea, resetarea sau restaurarea
Selectati oricare dintre urmatoarele optiuni pentru informatii mai detaliate.
Daca computerul nu functioneaza la fel de bine ca odinioara si nu stiti de ce, puteti actualiza computerul fara a sterge niciunul dintre fisierele personale sau fara a modifica setarile.
Nota: Daca ati facut upgrade PC-ului de la Windows 8 la Windows 8.1 si PC-ul are o partitie de recuperare Windows 8, restaurarea PC-ului va inlocui Windows 8. Va trebui sa faceti upgrade la Windows 8.1 dupa finalizarea restaurarii.
Avertisment: Aplicatiile pe care le-ati fi instalat de pe site-uri web si DVD-uri vor fi eliminate. Aplicatiile livrate impreuna cu computerul sau care sunt instalate din Microsoft Store vor fi reinstalate. Dupa ce actualizati computerul, Windows va afisa o lista de aplicatii sterse pe desktop.
Cum au aparut jocurile atat de cautate azi?
In arcade si pe consolele de acasa, actiunea rapida si jocul in timp real au fost norma in genuri precum cursele si impuscaturile la tinta. Pe mainframe insa, astfel de jocuri nu au fost in general posibile atat din cauza lipsei de afisaje adecvate (multe terminale de computer au continuat sa se bazeze pe teletipurimai degraba decat monitoarele pana in anii 1970 si chiar si majoritatea terminalelor CRT au putut reda doar grafica bazata pe caractere) si putere de procesare si memorie insuficiente pentru a actualiza elementele jocului in timp real. In timp ce mainframe-urile anilor 1970 erau mai puternice decat hardware-ul de arcade si console din acea perioada, nevoia de a imparti resursele de calcul catre zeci de utilizatori simultani prin folosirea in comun a timpului le-a impiedicat semnificativ abilitatile. Astfel, programatorii de jocuri mainframe s-au concentrat pe strategie si pe mecanica de rezolvare a puzzle-urilor, mai degraba pe actiunea pura.
Jocurile notabile ale perioadei includ jocul tactic de lupta Star Trek (1971) de Mike Mayfield , jocul de ascunselea Hunt the Wumpus (1972) de Gregory Yob si jocul de razboi strategic.Empire (1977) de Walter Bright. Poate cel mai semnificativ joc al perioadei a fost Colossal Cave Adventure (sau pur si simplu Adventure ), creat in 1976 de Will Crowther combinand pasiunea pentru speologie cu conceptele din noul joc de rol de masa (RPG) Dungeons and Dragons (D&D) .
Extins de Don Woods in 1977, cu accent pe fantezia inalta a lui JRR Tolkien , Adventure a stabilit un nou gen bazat pe explorare si rezolvarea de puzzle-uri bazata pe inventar, care a facut tranzitia la computerele personale la sfarsitul anilor 1970.
In timp ce majoritatea jocurilor au fost create pe hardware cu capacitate grafica limitata, un computer capabil sa gazduiasca jocuri mai impresionante a fost sistemul PLATO dezvoltat la Universitatea din Illinois.
Conceput ca un computer educational, sistemul a conectat sute de utilizatori din toata Statele Unite prin intermediul terminalelor de la distanta care prezentau ecrane cu plasma de inalta calitate si le permiteau utilizatorilor sa interactioneze intre ei in timp real.
Acest lucru a permis sistemului sa gazduiasca o gama impresionanta de jocuri grafice si/sau multiplayer, inclusiv unele dintre cele mai vechi RPG-uri de computer cunoscute, care au fost derivate in principal, cum ar fi Adventure , din D&D., dar spre deosebire de acel joc a pus un accent mai mare pe lupta si progresia caracterului decat pe rezolvarea puzzle-urilor.