Aerul conditionat este un “aparat de uz casnic” care a trecut de la a fi ceva exclusivist, intalnit doar in unele magazine si case, la a deveni un aparat de uz comun. Aceasta evolutie se datoreaza, in principal, scaderii preturilor datorita unei multitudini de marci si optiuni pe piata, precum si evolutiei tehnologiei de productie.
La fel ca orice alt aparat electrocasnic, aerul conditionat necesita un minim de curatare si intretinere pentru a functiona corespunzator pentru mult timp. Prin urmare, inainte de a incepe sa il folosesti in timpul sezonului estival, este bine sa verifici daca filtrele de aer conditionat sunt in stare perfecta, deoarece calitatea aerului pe care il respiri in casa sau la birou depinde si de aceasta.
Mentinerea filtrelor de aer conditionat Midea curate nu numai ca va preveni mirosurile neplacute in timpul functionarii, dar va imbunatati si performanta aparatului, reducand consumul de energie electrica si evitand problemele respiratorii daca esti alergic la praf sau polen.
Cum se curata filtrele aerului conditionat?
Curatarea filtrelor este foarte simpla si nu dureaza mai mult de cateva minute. Producatorii recomanda ca acest lucru sa se faca cel putin o data pe luna, desi acest lucru depinde de modul in care este utilizat dispozitivul si de conditiile de mediu.
Primul pas in curatarea filtrelor aerului conditionat este sa te asiguri ca acesta este oprit, astfel incat sa nu se activeze in timpul curatarii. Prin urmare, nu uita sa opresti complet dispozitivul si sa il deconectezi de la sursa de electricitate.
Este esential sa stii ca nu ai nevoie sa folosesti substante chimice sau detergenti, deoarece acest lucru poate sa deterioreze structura fibrelor. Filtrele se demonteaza si sa clatesc cu apa calda, frecandu-le usor cu mainile. Daca doresti poti sa folosesti un sapun de maini, dar nu alti detergenti.
Daca efectuezi in mod corect curatarea si intretinerea regulata a filtrelor de aer conditionat, o sa poti mentine un mediu igienic si fara mirosuri neplacuta. De asemenea o sa asiguri o eficenta completa aparatului de aer conditionat si un consum mai redus la energia electrica.
Cum se curata motorul aerului conditionat?
Nu uita ca, pentru a avea un aparat de aer conditionat curat, trebuie cureti si motorul exterior. Acesta poate fi mai intai periat cu o matura care sa colecteze praful si apoi spalat bine cu o carpa umeda si sapun. Cea mai buna solutie de curatat pentru acest tip de murdarie este un degresant universal. Daca grilele din care este aspirat aerul sunt deosebit de murdare si infundate, poti folosi un aspirator pentru a le elibera: este foarte important ca motorul sa poata functiona bine si fara obstacole pentru a pastra sistemul eficient.
Cand trebuie sa curat filtrul aerului conditionat?
Filtrul aerului conditionat este un element care trebuie curatat periodic. Timpul variaza in functie de utilizare si de mediul in care este folosit. Printre principalii factori care trebuie luati in considerare atunci cand decizi cat de des trebuie sa speli filtrul se numara:
Timp: Pentru a nu avea un filtru infundat, trebuie sa eviti sa depasiti orele de utilizare indicate in manualul de intretinere.
Mediul inconjurator: Este important sa intelegi tipul de aer pe care aparatul il capteaza din exterior. In zonele in care exista un nivel ridicat de poluare (zonele industriale si marile metropole urbane), filtrele trebuie curatate mai des.
Functionare defectuoasa: Un filtru murdar al aparatului de aer conditionat provoaca diverse neplaceri, cum ar fi cresterea consumului de energie si mirosuri neplacute.
Igienizarea corecta a aerelor conditionate permite eliminarea alergenilor de praf care sunt cauza dermatitei, rinitei, bronsitei, uscaciunii ochilor si nevralgiilor.