Ingrediente:
frunze mari si tinere de dragavei sau spanac, ardei rosu iute, sunca impanata cu carne taita felii mai groase, branza veche de oaie, patlagele, 10-12 rosii foarte coapte, foarte multa verdeata, apa, 1 vanata tanara, trei linguri de ulei, boabe de piper.
Se spala bine frunzele. Ardeiul rosu iute se curata de seminte, se taie in feliute pe lungime. Se pune apa la fiert intr-o oala. Odata ce apa a dat in clocot se opreste focul. Frunzele de dragavei sau de spanac se introduc in apa clocotita pentru a se inmuia putin. Se iau 5-6 frunze si se ruleaza in jurul ardeiului iute. Ruloul astfel obtinut se inveleste intr-o felie de sunca. La capetele ruloului se vor pune scobitori pentru ca sa tina strans ruloul. Acestea sunt cuclele (papusile). Cuclele se aseaza pe un carpator curat. Separat se taie capacele si se scoate inima de la patlagele. Numarul de patlagele trebuie sa fie egal cu cel al cuclelor obtinute. Branza se faramiteaza si se amesteca cu verdeata tocata marunt (marar, patrunjel, s.a.) si cu feliute din fructele uscate preferate. Drept capac la fiecare patlagea astfel umpluta se pune o felie de vanata nedecojita. Se decojesc rosiile, se zdrobesc si se amesteca cu boabele de piper. Se unge o tava cu ulei si se pun rosiile zdrobite. Peste acest strat se pun cuclele si patlagelele umplute. Se da tava la cuptor la foc moderat. Aproape de momentul cand acest fel de mincare este gata se presara pe deasupra verdeata tocata marunt si se mai lasa sa stea in cuptorul cu focul stins inca 20-30 de minute. Portiile contin o patlagea umpluta, o cucla si sos.
1 comment
Sigur e mancare macedoneasca?
Comments are closed.