Ingrediente (pentru 4 portii):
Aluatul “crumble”:
- 100 g faina alba
- 50 g unt moale
- 50 g cascaval ras
- 25 g nuci macinate
Umplutura de legume:
- 100 g ciuperci champignon
- 1 morcov
- 2 cepe verzi
- 400 g cartofi
- 150 ml supa de legume din cub concentrat
- 25 g unt
- 100 g mascarpone
- 1 lingura faina
Pentru a pregati aluatul, se amesteca intr-un bol faina cu untul la temperatura camerei, se framanta cu degetele si se adauga nucile macinate si cascavalul ras. Se faramiteaza cu degetele pana se obtine un aluat sfaramicios cu mici cocoloase.
Ciupercile se taie cubulete, ceapa verde se taie rondele. Cartofii si morcovul se taie si ei cubulete. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga ceapa si ciupercile si se calesc 5 minute. Se adauga apoi cartofii si morcovul si se mai tin pe foc 10 minute, adaugand din cand in cand cate 1 lingura de supa. Cand s-a pus toata supa, se adauga si branza mascarpone, un praf de sare si de piper si se amesteca incontinu. Dupa alte 5 minute se adauga faina amestecand pentru a nu forma cocoloase.
Se toarna compozitia intr-un vas de yena sau ceramic, se presara pe deasupra cocoloasele de aluat si se coace in cuptor la 180 de grade timp de 35 de minute.
Pofta buna!