Ingrediente:
- 1 lingurita de bicarbonat,
- 1 cana cu varf de faina (cana mare ca pentru ceai),
- 2 oua intregi,
- 2 lingurite otet si smantana cat cuprinde.
Mod de preparare:
Separat se pune 1/2 pachet margarina si o cana de faina si se amesteca. Din ingredientele de mai sus se intinde o foaie care se unge cu ingredientele amestecate separat. Apoi se ruleaza ca un cozonac si se imparte in doua; din care se coc doua foi pe dosul tavii unsa cu margarina si tapetata cu faina.
Crema pentru cremes:
Ingrediente:
- 1 l lapte,
- 150 g. zahar,
- 100 g. faina,
- 3 galbenuse.
Mod de preparare:
Se pune o parte din lapte la fiert cu zaharul,iar cu restul se dizolva faina si galbenusele de oua. Se fierbe pana ce se ingroasa,apoi se ia de pe foc si se amesteca cu albusurile batute spuma. La crema se pun si doua pliculete de zahar vanilat. Cand s-a racit putin crema se pune intre foi si se presara cu zahar vanilat.