Ingrediente (pentru 8 persoane):
- 2 cesti si un sfert cu lapte,
- 4 oua (albusurile si galbenusurile separat),
- 4 linguri zahar tos foarte fin,
- 2 linguri gelatina,
- 1/4 ceasca apa clocotita,
- 1/3 ceasca lichior,
- 1/2 ceasca frisca batuta,
- inca putina frisca batuta si ciocolata pentru ornat.
Mod de preparare:
Se fierbe laptele intr-o oala, dupa care se ia de pe foc. Intr-un castron se freaca galbenusurile cu doua linguri de zahar, se adauga laptele, se amesteca si se toarna inapoi in oala. Se pune compozitia pe foc si se lasa 7 minute sa se infierbante (fara sa fiarba). Se topeste gelatina in apa clocotita, se incorporeaza in compozitia de oua si lapte, se adauga si lichiorul, se amesteca si se lasa 40 de minute sa se raceasca. Se bat albusurile spuma cu zaharul ramas (pana ce acesta se topeste) si se incorporeaza, impreuna cu frisca, in compozitia racita. Se toarna crema in 8 pahare si se tine la frigider pana ce se intareste. Se decoreaza cu frisca si se presara deasupra ciocolata rasa.