Ingrediente (pentru 8 portii):
- 600 g. de branza de vaci,
- 400g. branza de vaci cu smantana,
- 100 ml. lapte,
- zeama de la o lamaie,
- 125 g.de zahar,
- 1 pliculet de zahar vanilat,
- 1 lingurita de esenta de vanilie,
- 4-5 linguri de lichior de migdale,
- 500 g. de capsuni,
- 30 g. de fursecuri,
- frunzulite de menta pentru ornat.
Mod de preparare:
Se amesteca cu mixerul branza de vaci, branza cu smantana, laptele, zeama de lamaie, 100 g. de zahar si zaharul vanilat, pana se uniformizeaza. Se adauga lichiorul si esenta de vanilie si se amesteca, apoi se pune intr-un castron si se lasa la rece. Intre timp, se spala si se curata capsunile si se taie in jumatate sau in patru. Se presara restul de zahar deasupra si se lasa sa se patrunda cca. 15 minute. Cateva dintre fursecuri se faramiteaza peste crema. Deasupra se aseaza capsunile si restul de fursecuri. Se orneaza cu frunzulite de menta.