Ingrediente:
- 1/2 l lapte,
- 4 linguri zahar,
- 4 oua,
- vanilie,
- 5 linguri zahar pentru imbracat forma.
Mod de preparare:
Se pun intr-o cratita laptele, vanilia si zaharul. Se tine la inceput pe marginea masinii pana se topeste zaharul, apoi se impinge pe foc bun si se lasa sa dea in clocot. Se bat intr-un castron ouale atat ca sa se amestece bine albusul cu galbenusul. Peste acestea se toarna incet, amestecand continuu, laptele cu zaharul. Se pun trei linguri de zahar intr-o forma de tabla cu gaura la mijloc si cu peretii drepti sau, la nevoie, intr-o oala de marime potrivita pentru cantitatea de mai sus. Se tine pe foc bun pana se arde zaharul, fara sa se innegreasca, deoarece ar da gust amar cremei. Se pleaca forma pe toate partile pentru ca peretii sa se acopere cu zaharul ars pana la inaltimea la care va ajunge crema. Se strecoara compozitia si se toarna in forma imbracata cu zaharul ars. Se acopera si se asaza forma intr-un vas cu apa clocotita. Se da la cuptor, se tine sa fiarba la foc mic 45 de minute. Se incearca cu un pai. Daca paiul iese curat, se poate da crema la o parte. Se lasa sa se raceasca in vasul cu apa, iar cand este rece, se desprinde crema de pe marginea de sus cu un cutit si se rastoarna pe farfurie.