Ingrediente:
- 1 kg. creier,
- 1 kg. ciuperci,
- 75 gr. unt,
- 2 linguri faina,
- 1 lamiie,
- 1 ceasca smintina,
- 1 ceapa,
- sare,
- piper.
Preparare:
Se tine creierul in apa rece 1 ora. Se spala, se curata de vinisoarele de singe si de pielita, cu atentie (se asaza pe o farfurie sau pe o planseta de lemn). Se pune la fiert intr-o cratita apa cu ceapa si sare. Dupa ce ceapa e aproape fiarta se adauga creierul si se mai fierbe 15-20 minute. Se scoate cu atentie si se lasa citeva minute pe o planseta de lemn. Se taie in bucatele de marimea unei nuci. Se fierb si ciupercile taiate feliute. Se prepara un sos alb, stins cu zeama de la ciuperci, si se pune sare, piper, smintina, ciupercile si zeama de la 1 lamiie.