Ingrediente:
- 1 crap de cca. 1Kg,
- sare,
- piper,
- cimbru,
- cam 50 g untdelemn.
Mod de preparare:
Se face un foc de lemne (eventual doua la 1 m distanta unul de altul). Se curata crapul de solzi, se taie pe burta si se scot maruntaiele si branhiile; se spala bine si apoi se sterge cu un stergar curat. Se cresteaza transversal, mai ales pe spinare. Se sareaza, se pipereaza, se freaca cu cimbru. Se infige crapul prin gura intr-un bat mai gros, in asa fel ca varful sa ajunga exact la coada,sub piele. Se unge cu o frunza inmuiata in ulei. Se infige batul in pamant la 50-60 cm de foc sau intre focuri (carnea se va coace incet, sa zicem cam intr-o ora) daca focul este mai puternic protapul se infige mai departe. Se unge carnea cu ulei ca sa nu se usuce si sa se arda. Cand crapul s-a patruns, se scoate de pe bat intr-o farfurie sau se mananca direct de pe protap.